Dolce&Gabbana Anthology La Lune 18 Eau de Toilette

Domenico Dolce en Stefano Gabbana zijn een van de beroemdste en misschien wel beste modeduo’s ooit. Maar hoewel ze fijne, tijdloze en prachtige ontwerpen hebben, komen ze af en toe ook met creaties aanzetten waarin ik nog niet dood zou willen worden gevonden. Hun parfums daartegenin zijn altijd een voorbeeld van perfectie. In 1992 brachten ze hun eerste parfum ‘Dolce & Gabbana’ op de markt en inmiddels hebben ze al diverse prijzen gewonnen voor zowel de beste mannelijke, als beste vrouwelijke geur. In 2009 kwam hun parfumlijn The Fragrance Anthology op de markt en shame on me is het pas recent geleden dat ik voor het eerst in aanraking kwam met D&G Anthology La Lune 18, een van de parfums uit deze lijn. Dit parfum is zo lekker en geschikt voor deze tijd van het jaar dat ik deze wel moet delen met iedereen die net als ik onder een steen heeft geleefd..

dg-la-lune-18-2

dg-la-lune-18-parfum

The Fragrance Anthology geurlijn is gebaseerd op verschillende tarotkaarten, met elk een eigen identiteit en elk vertegenwoordigd door een topmodel. De geurlijn geeft antwoord op de fundentamele vragen; wie ben ik en wie wil ik zijn? Want soms zijn onze persoonlijkheden zelfs een mysterie voor onszelf. En het allerfijnste is dat de geuren unisex zijn en je dus regelmatig parfum kunt uitwisselen met gebruiken van manlief!

dg-la-lune-18-review

Waar D&G met hun ontwerpen in de fashion wereld nog wel eens kan doorslaan, daar zijn hun parfum flacons zo simpel en krachtig. Geen poespas, maar luxe en strakheid. Iedere flacon uit The Fragrance Anthology geurlijn ziet er hetzelfde uit, waarbij alleen de de kleur van het parfum wisselt en elk nummer een archetype (een Grieks geïdealiseerd oermodel) symboliseert. Prachtig vind ik ze. Kun je jezelf voorstellen dat je de hele lijn in de badkamer hebt staan?

parfum-review-dg-la-lune-18-parfum

dg-la-lune-18-parfum-review

La Lune 18 is ontworpen door parfumeur Jean-Michel Duriez. Het is een hypnotiserend parfum en het karakter is een dromer; fris en sensueel, opwindend en mysterieus en ze betovert iedereen met haar stralende, hemelse schoonheid. Het is een pittige en bloemige geur, een heerlijke combinatie tussen witte bloemen en leer. De topnoten zijn bergamot, rode appel en groene noten. In het hart ruik je tuberoos (Nachthyacint), roos en lelie. In de basis vind je muskus, sandelhout, orris wortel (Iris Germanica) en leer.

dg-la-lune-18-review-parfum

De geur is krachtig en betoverend, maar zeker geschikt voor dagelijkse gebruik. Het is een heerlijke vrouwelijke geur; fris, bloemig, vol allure en toch met voldoende pit. Hierdoor vind ik La Lune 18 een perfecte geur voor het najaar, al kun je hem in principe het hele jaar door gebruiken. De geur wordt lekkerder nadat je hem al een tijdje op hebt en de parfum wat dichter op de huid komt te liggen. Al vind ik het enige nadeel wel dat, naar mijn idee, de geur niet lang genoeg blijft zitten. Ik heb het gevoel dat de Eau de Toilette na een uurtje of vier à vijf vrijwel geheel verdwenen is. Een beetje jammer, maar waarschijnlijk is dit met de Eau de Parfum natuurlijk niet zo.

review-dg-la-lune-18-review

review-parfum-la-lune-18

Omdat de D&G Anthology lijn al wat ouder is, zijn de geuren niet overal meer verkrijgbaar. Maar bij geselecteerde warenhuizen en geautoriseerde dealers zul je ze zeker nog kunnen vinden. Ook online, bij onder andere ICI PARIS XL en Bol.com is de D&G Anthology geurlijn verkrijgbaar.

Wat is jouw favoriete parfum van dit moment?

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge