Picture Monday August #26

Sutlac
Nevzat maakte weer eens sütlaç, ik vind dit echt zo lekker.

Turks Eten
Hij probeert eindelijk gezond te eten trouwens. Dit maakte zijn zusje voor ons en is hoe hij van thuis uit gewend is om te eten. Het vet druipt er letterlijk vanaf en dan wordt overal ook nog een halve kilo zout overheen gestrooid. Het heeft me jaren gekost om hem te laten minderen met suiker en zout en sinds twee weken gebruikt hij helemaal geen suiker meer. Ik ben zo trots op hem! Olie, suiker en zout zijn echt de grootste boosdoeners in Turkije, het is echt bijna onvoorstelbaar hoeveel dat wordt gebruikt.

Istanbul
Het is eindelijk mooi weer en niet meer zo belachelijk heet, dus ik probeer weer wat meer naar buiten gaan. Ik heb echt het gevoel dat ik als een kluizenaar heb geleefd de afgelopen weken omdat ik zoveel binnen ben gebleven om de hitte te ontwijken. Afgelopen nacht heeft het echt keihard geregend en nu is de temperatuur echt perfect.

Street Istanbul
Kijk dan hoe mooi blauw de lucht is!

Berry
Dit is hoe ik af en toe over straat moet lopen. Ik kijk zo ontzettend chagarijnig, niet normaal. Hoe Westers, modern en ontwikkeld Istanbul op het eerste gezicht ook lijkt, er zijn hier ook een aantal buurten waar je, zeker als buitenlander, liever niet komt. En als je dan ook nog eens een strapless jurkje aanhebt, dan moet je dus met een soortgelijke uistraling over straat. Totaal ongemakkelijk, maar ik ben het inmiddels gewend.

IJs
Zo slecht, maar zo lekker!

Nagellak Golden Rose
Mijn nieuwe favoriete nagellak. Okè, van de salon. De nagellak is van het merk Golden Rose en bevat hele mooie lila en zilveren glitters. Ik zal er van de week betere foto`s van maken, het is echt een mooie lak.

Wol
De buurvrouw is terug van vakantie. Het is altijd duidelijk te merken wanneer ze er wel of niet is, haha. Ze heeft schapenvacht gekocht.

Buren
En nu maakt ze dekens voor de winter. Ik vind het allemaal maar reuze-interessant, maar heb haar verzoek om te helpen/het te leren toch maar even vriendelijk afgeslagen voordat ze straks in de kou ligt te rillen omdat ik er niets van bak!

Zwerfkatten Istanbul
Kijk trouwens een hoe goed ze hier in Istanbul voor de zwerfkatten (en honden) zorgen. Ik vind dit zo goed.

Rosti
Ik maakte rösti, hebben jullie dat wel eens gegeten? Dat is best wel lekker en ook heel makkelijk om te maken.

Nieuwe haarkleur
Ik ben weer donker. Mijn haar is nog niet klaar en eerlijk gezegd ziet het er nu niet mooi uit. Dat zie je niet op de foto`s overigens, maar ik heb echt duidelijke kleurverschillen. Door het vele verfen en ontkleuren is mijn haar zodanig beschadigd en neemt het de verf niet meer goed op. Daarom wordt het nu in etappes geverfd.

Meeting
Ik had weer een meeting waar ik hopelijk binnenkort meer over kan vertellen. Dit keer zaten we lekker bij Simit Saray om te lunchen met simit, poğaça en thee. Wisten jullie trouwens dat Simit Saray ook in Amsterdam is gevestigd?

Bruidspaar nacht
Welja joh, om drie uur `s nachts bruidsfoto`s maken. De normaalste zaak van de wereld..

Bosporus Thee Drinken
Net als op dat tijdstip thee drinken! Ik ben af en toe net een echte Turk, haha.

Thee drinken Bosporus
Maar thee en een uitzicht als dit is dan ook wel echt geweldig natuurlijk!

Dit was Picture Monday August #26. Sorry voor de slechte kwaliteit foto`s, ik heb werkelijk geen idee hoe het komt. Op mijn telefoon zijn alle foto`s van goede en mooie kwaliteit, maar op de laptop lijkt het net of ik ze vergroot heb waardoor ze heel onscherp zijn geworden. Ik denk dat het aan de instellingen van mijn telefoon ligt. Hoe is het weer in Nederland? Ik ben zo blij dat het hier een beetje is afgekoeld en ik weer een beetje normaal kan functioneren. Al heb ik het aankomende week onzettend druk, ik moet veel in de salon helpen, voorruit schrijven en natuurlijk ook nog gewoon werken. Ik hoop dat ik tussendoor een beetje van het weer kan genieten. Maar we gaan ook bijna op vakantie, dus anders komt het daar wel goed. Ik heb er echt ontzettend veel zin in! Een fijne week toegewenst!

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge