Popcorn

Popcorn is misschien nog wel ouder dan de weg naar Rome, wetenschappers van het Smithsonian Tropical Research Institute hebben tussen de 6700 en 3000 jaar oude maiskolven en stengels gevonden aan de noordelijke kust van Peru. De onderzoekers vonden bewijzen dat de maïs onder andere gepoft werd om er popcorn van te maken. Ondanks dat popcorn al zo oud is, is het niet het meeste culinaire hoogstandje. Het lijkt eerder een soort vergeten iets. Stiekem zag ik het altijd een beetje als een wit, luchtig en smakeloos iets. Hoe dom. Popcorn mag dan wel wit en smakeloos zijn: je kunt er ontzettend veel meer variëren. En het is ook nog eens hartstikke gezond.

Nu de zomer nadert is het tijd om verantwoord te snoepen en dus zet ik de lekkerste, creatiefste en gezondste (Oke, helemaal niet gezond, maar wel erg lekker) popcorn variaties op een rijtje.

Wine-Infused-Popcorn-Populence

Wijn popcorn
Het New Yorkse bedrijf Populence ontwikkelde in samenwerking met wijnhuis Kim Crawford twee soorten popcorn met wijnsmaak: Sauvignon Blanc Kettle en Pinot Nor Drizzle. De Sauvignon Blanc Kettle is fris en citrus-achtig popcorn, Pinot Noir Drizzle is iets rijker van smaak. Helaas is de popcorn alleen verkrijgbaar in New York of online via populencenyc.com

snickerspopcorn

Snickers popcorn
Misschien niet heel gezond, but who cares. Het is zo lekker! Hoezo verkopen ze dit niet gewoon kant en klaar in de winkel? Gelukkig is het ook heel makkelijk zelf te maken. Maak een grote schaal popcorn, maak een pan caramel (boter, bruine suiker en maisstroop) en laat dit koken voor ongeveer vijf minuten. Giet de caramel over de popcorn (doe dit even in een schaal met bakpapier, tenzij je zin hebt in een kliederbol). Bak de popcorn op 200 graden in de oven en mix de popcorn af en toe door elkaar. Ondertussen snijdt je heel, heel, heel veel snickers in kleine stukjes. Mix de popcorn en snickers door elkaar en laat het nog een minuut of twee/drie bakken zodat de snickers precies genoeg smelten. Laat het geheel even afkoelen, zet een film aan, installeer je jezelf op de bank en geniet van de lekkerste popcorn ooit.

23-Lime-and-Spice-Popcorn

Smoked Paprika and Lime Spice Popcorn
Mijn vader maakte vroeger altijd hele lekkere popcorn, maar ik kan me niet meer precies herinneren wat het was. Ik weet dat ik het ontzettend lekker vond en dat hij er boter, limoen en rood poeder voor gebruikte. Ik heb het hem net gevraagd, maar hij heeft geen idee waar ik het over heb natuurlijk dus ben ik aan het googlen geslagen en ik geloof dat dit het is. Het is heel simpel om te maken en ontzettend lekker, het recept kun je hier vinden.

White chocolate popcorn

White Chocolate-Candy popcorn
Dit is heel simpel en je kunt eindeloos varieren. Neem witte chocolade en smelt dit. Giet dit over de popcorn (weer in een schaal met bakpapier) en mix dit met je favoriete snoep zoals spikkels, hartjes, smarties, taartversiering, of parels. Simpel en lekker.

Rainbow popcorn

Gekleurde popcorn
Zo vrolijk! Leuk voor een feestje of avondje met vriendinnen. En het enige wat je nodig hebt is suiker, boter en kleurstoffen. Maak de popcorn zoals je gewend bent. Breng daarna de boter en de suiker voor ongeveer vijf minuten aan de kook. Neem voor iedere kleurstof een apart schaaltje. Mix 2-3 druppels kleurstof met een deel van caramelsaus en mix dit weer met een deel van de popcorn. Laat de popcorn daarna nog een paar minuten op 200 graden in de oven bakken en klaar is je gekleurde popcorn. Party time!

chocolade popcorn muffin

Chocolade popcorn muffin
Ouhh, wat denken jullie hiervan dan? Dit zier er toch wel echt heel lekker uit. Ik word gewoon ziek als ik naar deze foto kijk, ziek van verlangen. Ik vond de Chocolade popcorn muffin op ohsweetday.com en moet, moet, moet dit binnenkort echt maken. Het recept kun je hier vinden.

popcorn presentatie

Presentatie
Waarom presenteren we popcorn altijd maar in een saaie schaal? Popcorn zelf is al een feestje als je het leuk presenteert. Wat denk je van de White Chocolate-Candy popcorn voor valentijnsdag? Of de Chanelbags voor een fasionable themafeestje? Ik vind het maar wat leuk. Ook erg geslaagd als traktatie voor school of de peuterspeelzaal volgens mij.

Weten jullie nog lekkere varieaties met popcorn?

Bronnen
www.somethingswanky.com
www.cookiesandcups.com
www.ohsweetday.com
www.couponclippingcook.com

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge