Recept: Chili Con Carne met Tex Mex van Santa Maria

De Tex Mex-keuken is een mix van de keukens van het Amerikaanse Texas en Mexico. Dit zijn eigenlijk gewoon Mexicaanse gerechten veranderd naar de Amerikaanse smaak. Of misschien wel naar de Westerse smaak, want ook in Nederland noemen we de Tex Mex-keuken gewoon Mexicaans eten. Zo zijn taco`s bij ons bijvoorbeeld harde schelpen terwijl het in Mexico eigenlijk is wat wij hier wraps noemen. Ook chili con carne, een van mijn favoriete gerechten, is geen Mexicaans gerecht, maar een gerecht dat uit de Tex Mex-keuken komt. Oorspronkelijk is het een stoofpot met pepers en stukjes vlees, maar inmiddels zijn er veel verschillende manieren om een heerlijke chili con carne te bereiden. Mij maakt het niet zo veel uit waar het nou precies vandaan komt en of het authentiek bereid wordt of niet. Belangrijk vind ik dat het lekker is. Van Santa Maria ontving ik een doos vol Tex Mex producten om heerlijke Tex Mex-gerechten te bereiden. Van tortilla`s tot taco`s en guacamole dip, ik ben goed verwend en zal de komende tijd lekker Tex Mex eten. Uiteraard begin ik met de chili con carne, want dat is nu eenmaal favoriet. Mijn variatie van dit recept komt van mijn vader, die dit vroeger toen ik nog thuis woonde heel vaak maakte. Het bevat onder andere verschillende soorten bonen en stukjes ananas, maar je kunt natuurlijk ook zelf andere ingrediënten kiezen.

ingrediënten
  • 1 zakje Santa Maria Chili Con Carne Seasoning Mix
  • 1 grote ui
  • 500 gram rundergehakt
  • 250 gram bruine bonen
  • 250 gram kidney bonen
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 400 gram mais
  • 400 gram ananas
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie

Bereiding
Snipper de ui en fruit deze in een scheutje olijfolie. Pers of snijdt de knoflook fijn en bak deze even mee met de ui voordat je het gehakt toevoegt. Doe het gehakt bij de ui en knoflook in de pan en bak dit rul. Voeg de gezeefde tomaten en het zakje kruidenmix toe en blus het geheel af met een beetje water. Voeg daarna de bonen, mais en ananas toe en laat het geheel nog even sudderen. Serveer de chili con carne met rijst, tortilla`s of eet het gewoon zo.

Het is zo simpel om chili con carne te maken als je in Nederland bent! In Istanbul begin ik een dag van te voren en moet ik eerst bonen wassen, weken en koken. Daar maak ik zelf een tomatensaus en moet ik aan de slag met heel veel kruiden zoals oregano, koriander, cayennepeper en chili. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit veel makkelijker en stiekem ook veel lekkerder vind. Dat wordt dus zakjes Chili Con Carne Seasoning Mix inslaan als ik weer naar Istanbul ga!

Eet smakelijk!

Facebook Comments

comments

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge