Recept: Tortillataartje met Tex Mex van Santa Maria

Zoals jullie misschien wel weten ben ik uitgedaagd door Santa Maria om twee lekkere recepten met hun Tex Mex producten te maken. Ik ontving een doos gevuld met heerlijke Tex Mex producten om aan de slag te gaan en twee weken geleden plaatste ik mijn recept voor chili con carne, mijn favoriete gerecht uit de Tex Mex keuken. Vorige week heb ik samen met Nevzat burritos gemaakt. Dit was de eerste keer dat hij iets anders dan chili con carne uit de Tex Mex keuken at en hij vond het echt heerlijk. We hadden echter zo`n trek dat ik totaal vergeten ben om foto`s te maken. En hoewel Nevzat het een feestje vond om burritos te eten, vond ik het eigenlijk ook maar een beetje saai om een recept hiervoor te plaatsen. Zo`n probleem vond ik het dus niet om nogmaals de keuken in te duiken. Ik besloot om een tortilla taartje te maken, dat is net even anders dan gewoon. Helaas had ik nog maar twee mini tortillas over en uiteraard besefte ik dit pas toen ik allang en breed aan het kokkerellen was. Ik weet echt niet waar ik met mijn gedachten ben de laatste tijd, maar ik ben zo warrig.. Aangezien ik op dit moment in Istanbul ben kon ik ook niet even naar de supermarkt om een pakje mini tortillas te kopen. Het was een heerlijke snack en de rest van het kipmengsel hebben we gewoon lekker met brood gegeten dus we hebben onze maag gewoon kunnen vullen, maar helaas zijn de foto`s dus iets minder aantrekkelijk dan gewenst.

ingrediënten
 • 1 verpakking Santa Maria Original Mini Tortilla
 • 1 zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix
 • 500 gram kipfilet
 • 250 gram kidney bonen
 • 400 gram mais
 • 100 gram geraspte kaas
 • 1 ui
 • 1 rode paprika
 • 2 tomaten
 • 1 pot Santa Maria Salsa
 • olijfolie

Bereiding
Snipper de ui en fruit deze in een scheutje olijfolie. Snijd de kipfilet in stukjes of reepjes en voeg deze toe in de pan. Bak de kip tot deze bruin kleurt. Snijdt ondertussen de paprika en tomaten. Voeg de Santa Maria Fajita Seasoning Mix, de kidneybonen, paprika, tomaten en mais toe aan de kip en laat dit een paar minuten sudderen. Leg in een ingevette ovenschaal een tortilla en bestrijk deze met een beetje Santa Maria Wrap Salsa. Beleg de tortilla met het kipmengsel en bestrooi met geraspte kaas. Dek af met een tortilla en herhaal voorgaande stappen tot je taartje hebt. Je kunt afsluiten met het kipmengsel of alleen met geraspte kaas. Zet het geheel 15 minuten in de oven. Snij daarna de tortilla in 4 punten en serveer met bijvoorbeeld salsa, knoflooksaus of guacamole.

Eet smakelijk!

Facebook Comments

comments

1 Comment

 • jeapiebel schreef:

  Volkomen gelijk dat jullie zo veel trek hebben dat je vergeet om foto’s te maken. Dat vind ik altijd zo erg van post over eten: dat je eerst moet wachten en iedereen laat wachten voor het eten kan beginnen. Fijn dat je hier recept deelt. Ik heb ooit maar één keer chili con carne gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge