Tip: Cioccolato di Modica

Deze tip is alleen voor echte chocolade liefhebbers die bereid zijn een paar duizend kilometer af te reizen voor hun verslaving, weer gewaarschuwd! Een recept van de Azteken en in de zeventiende eeuw geïntroduceerd door de Spanjaarden op Sicilië, wordt deze heerlijke chocolade hier nog steeds gemaakt. Cioccolato di Modica wordt gemaakt in de stad Modica en is zo bijzonder omdat er geen plantaardige vetten, melk, soja of lecithine worden toegevoegd.

Cioccolato di Modica

Tegenwoordig wordt de chocolade niet meer volgens het recept van de Azteken gemaak; in 1825 ondekte meneer Van Houten cacaoboter en cacaopoeder uit cacaobonen kon scheiden en sindsdien is het recept aangepast. De cacaobonen worden nog op de ouderwetste manier met maalstenen gemalen. Vervolgens worden de cacaobonen verhit op een temperatuur tussen de 30 en 45 graden celcius, zodat de suikerkristallen niet smelten. Hierdoor blijft de chocolade korrelig en krokant. Ook ziet de chocolade er wit uitgeslagen uit, mijn vader dachten dat de chocolade al een paar jaar over datum zou moeten zijn.

IMG_0415

Aan het chocolademengsel worden verschillende, bijzondere ingrediënt toegevoegd zoals bijvoorbeeld citrus, jasmijn, peperoni, vijgen en wijn. Ik heb zes smaken gekregen van mijn ouders en vond ze bijna allemaal even heerlijk. Vooral hazelnoot en vijg waren verrukkelijk! En nu heb ik nog maar een reep over. Ik heb volgens mij heel google doorspit om te kijken of deze chocolade ergens online te bestellen is, maar ik heb maar een Nederlandse webshop kunnen vinden en hier verkopen ze lang niet alle smaken. De chocolade is ook op Amazon te bestellen, maar dan betaal je uiteraard wel de hoofdprijs. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het echt waard vind, de chocolade is namelijk echt heerlijk!

IMG_0393

Of we boeken gewoon een reisje richting Sicilië! Wie gaat er mee?

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge