Must see this #47 The Voices (2014)

Iedere week plaats ik een recensie van een film of serie online waarvan ik vind dat je ze moet hebben gezien. Sommige films of serieus zullen al wat oud -of heel oud- zijn, sommige zullen nieuw zijn. Sommige zullen een geweldig verhaal vertellen, andere zullen simpelweg prachtig gefilmd zijn. Sommige zullen ontzettend flauw zijn, andere films of series zullen alleen maar actie en geweld bevatten. I don`t care as long as it is good. Dat je het weet. Schroom vooral niet om je ongezouten mening te delen en te laten weten wat jij van mijn keuze`s vind of om goede films te recommanderen. Voor vandaag: Must see this #47 The Voices (2014)

The Voices
The Voices is een film uit 2014. De film is geschreven door Michael R. Perry en geregisseerd door Marjane Satrapi. In de film spelen onder andere Ryan Reynolds, Gemma Arterton en Anna Kendrick.

The Voices

In The Voices zien we Jerry. Jerry is een vrolijke jongen die samen met zijn hond Bosco en kat Mr. Whiskers woont. Jerry werkt in een badkuipfabriek en op het eerste gezicht komt Jerry erg normaal over. Hij lijkt alleen een beetje verlegen en nogal klunsig. Vooral in de buurt van Fiona; de collega waar hij stiekem een oogje op heeft. Door omstandigheden raken Fiona en Jerry beide betrokken bij een project en durft Jerry haar eindelijk mee op date te vragen. Deze date loopt alleen niet zoals gehoopt. Door een ongeval komt Fiona om en dan gaat het helemaal mis. Jerry gaat namelijk al een tijdje naar een psycholoog omdat hij stemmen in zijn hoofd hoort. Als Jerry dan ook nog zijn medicatie weggooit loopt de situatie helemaal uit de hand.

The Voices is een bizarre film. In het begin van de film lijkt het een grappige komedie, wat het eigenlijk ook wel is, maar dan toch wel heel absurd. Naarmate de film vordert kom je er steeds meer achter waarom Jerry zich zo vreemd gedraagt en vinden er steeds meer absurde situatie`s plaats. Pratende huisdieren en pratende hoofden zijn maar het begin van deze duistere humor. De rol van Jerry wordt gespeeld door Ryan Reynolds en lijkt hem op het lijf geschreven. Jerry leidt aan schizofrenie, maar weet ondanks zijn ziekte toch veel sympathie te winnen. Er zaten veel komische scenès in de film en ik heb meerdere malen hardop moeten lachen. Het enige wat ik erg jammer vond was dat er weinig diepgang in de film zit. Schizofrenie is natuurlijk best een heftig onderwerp en doordat de ziekte als rode lijn door de film loopt had er wat mij betreft wel wat meer mee worden gedaan. De ziekte werd mijn inziens voornamelijk gebruikt om de acties van Jerry te verantwoorden en een echte boodschap werd er niet gegeven. Dat vond ik persoonlijk wel jammer. The Voices is een typische film waar je van moet houden, het is een gekke film en naarmate het verloop van de film wordt het ook steeds gekker en gekker.

Weet jij nog meer leuke films uit de UK?

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge