Must See This #59 The Age of Adaline (2015)

Iedere week plaats ik een recensie van een film of serie online waarvan ik vind dat je ze moet hebben gezien. Sommige films of serieus zullen al wat oud -of heel oud- zijn, sommige zullen nieuw zijn. Sommige zullen een geweldig verhaal vertellen, andere zullen simpelweg prachtig gefilmd zijn. Sommige zullen ontzettend flauw zijn, andere films of series zullen alleen maar actie en geweld bevatten. I don`t care as long as it is good. Dat je het weet. Schroom vooral niet om je ongezouten mening te delen en te laten weten wat jij van mijn keuze`s vind of om goede films te recommanderen. Voor vandaag: Must See This #59 The Age of Adaline (2015)

The Age of Adaline
Parallels is een romantische fantasy film, geregisseerd door Lee Toland Krieger. De hoofdrollen worden gespeeld door Blake Lively en Michiel Huisman.

The Age of Adaline

In The Age of Adaline zien Adaline Bowman op negentwintig jarige leeftijd die onder de naam Jenny door het leven gaat. Jenny leidt een rustig leventje, werkt in een bibliotheek en heeft een hond. Op het eerste gezicht is er niets vreemds aan de hand, maar Jenny is al jaren op de vlucht. Adaline is namelijk al honderdenzeven jaar oud, maar verjaart geen dag. In het verleden heeft dit voor de nodige problemen gezorgd en na een aantal verdrietige ervaringen heeft Adaline ervoor gekozen om elke paar jaar van identiteit te wisselen. Haar, inmiddels bejaarde, dochter, is de enige persoon die van het geheim van Adaline afweet. Als Adaline op een dag de charmante Ellis ontmoet komt haar hele leven op zijn kop te staan. Zou Adaline haar geheim kunnen bewaren?

The Age of Adaline is een hele langzame film. Lief, zoet en romantisch zijn de sleutelwoorden van het verhaal. Het deed me denken aan The Vampire Diaries, maar dan in de meest sprookjesachtige vorm zonder geweld, zonder bloed en zonder vampiers. De film heeft hier en daar wat schoonheidsfoutjes, de personages hadden iets meer diepgang gemomen en het einde was behalve ontzettend voorspelbaar, naar mijn mening ook ontzettend gehaast en afgeraffeld. Desondanks is het moeilijk de film niet leuk te vinden. De cast is sterk, de muziek is goed en het beelmateriaal is simpelweg prachtig. Wat ik ook heel goed aan de film vind is dat de focus niet op het psychisch welzijn van Adaline ligt, maar puur op het verhaal terwijl je ziet wat die met Adaline doet. Prachtig gedaan! The Age of Adaline is wat mij betreft absoluut een must-see

Heb jij er wel eens over nagedacht hoe het is als je niet verjaard?

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge