Budget- en bespaartips #5 In huis

Vorige week schreef ik in Budget- en bespaartips #4 Sparen & Verdienen hoe je wat extra`s kunt verdienen en waar je gratis producten kunt aanvragen. Vaak zijn dit testers en proefmonsters, maar ze zijn toch fijn meegenomen en het is een leuke manier om nieuwe producten uit te proberen. Maar ook in huis kun je al veel kleine aanpassingen doen om flink te besparen. Daarom deze week in Budget- en bespaartips #5 In huis simpele tips om in huis te besparen.

Wassen
Wist je dat wasverzachter een overbodige luxe is? Helemaal niet persè nodig. Zeker niet als je het je eigenlijk niet kunt veroorloven. Ik doe mijn was ook liever niet zonder wasverzachter hoor, ik vind het lekker en ben er gewoon aan gewend. Maar je hoeft echt niet persè een A-merk te gebruiken. En wist je dat we sowieso veelste veel product gebruiken? We kunnen minimaal een kwart minder wasmiddel en wasverzachter toevoegen dan we nu doen. Je was wordt er niet minder schoon om. Sterker nog: het is juist beter voor je kleding, je wasmachine en het milieu. Een win-win situatie dus.

Flacons
Verzorgingsproducten gaan er bij mij heel snel doorheen. Ik vertelde al in het allereerste deel van Budget- en bespaartips dat ik na een reis in Afrika tegenwoordig altijd mijn flessen en tubes openknip om het uiterste restje er ook uit te kunnen halen. Maar behalve dat doen, zou ik ook wel wat minder product kunnen gebruiken. Want met het volume van een theelepel shampoo in plaats van met twee eetlepels kan ik ook best wel mijn haren wassen, haha. Vraag me niet waar, maar ik las ooit ergens een vrouw die haar producten altijd overgiet in flacons. Ik vond het een goede tip. Op deze manier werk je namelijk gedoseerd en kun je twee keer zolang met een product doen. Een ander voordeel is dat flacons vaak doorzichtig zijn en als er niets meer uitkomt je ziet of er nog achterbleven product inzit. Echter, flacons moet je hier speciaal voor aanschaffen en het is een beetje zonde als je ze na gebruik openknipt om het laatste restje eruit te halen. Als je dit wilt doen, zorg dan wel dat je goede flacons koopt die je helemaal leeg kunt maken.

Spaarpot
Kleingeld verdwijnt op de een of andere manier altijd supersnel bij mij. Vaak gaat het zo: “Oh, ik heb nog 50 cent in mijn zak, dan kan ik wel een chocolaatje kopen” of “Oh, maar ik heb toch nog zoveel kleingeld, dan kan ik best dat leuke tijdschrift kopen”. Nutteloze uitgaven, want dat kleingeld is helemaal geen extra geld. Het schijnt dat veel mensen op deze manier omgaan met hun kleingeld. Nevzat en ik hebben allebei een eigen spaarpot bij de deur staan. Als we thuiskomen legen we onze zakken; al het kleingeld gaat in de spaarpot. Op deze manier wordt het kleingeld namelijk wel extra geld. Wij gebruiken het voor vakantie, maar je kunt er natuurlijk ook iets anders leuks of nuttigs mee doen.

Speuren
Over kleingeld gesproken, altijd als ik aan het opruimen ben vind ik overal en nergens muntjes; onder het bed, tussen de bank, in jaszakken, in lade`s, naast de wasmachine, echt overal waar je maar bedenken kunt. Cash nodig? Houdt een speurtocht in huis. Wedden dat je een handvol geld zult vinden.

Producten opmaken
Ik heb er een handje van. Of het nou om etenswaren, schoonmaakproducten of verzorgingesproducten gaat, voordat een product op is heb ik al een nieuwe pot, fles of tube opengemaakt. En zo gaat de oude dus niet leeg, maar over datum en moeten we het uiteindelijk weggooien. Het slaat werkelijk nergens op. Ik ben vast niet de enige met deze nare eigenschap. Het is puur weggegooid geld. Let dus op dat je werkelijk pas een nieuw product openmaakt als de oude leeg is.

Heb jij nog meer tips om in huis te kunnen besparen? Bekijk ook:
Budget- en bespaartips #1 Zuinig leven | Budget- en bespaartips #2 Eten | Budget- en bespaartips #3 Boodschappen |

Facebook Comments

comments

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge