Budget- en bespaartips #8 Verzorgingsproducten

We hebben het nu over besparen in huis, op energie, op water, op boodschappen en eten gehad. Ook hebben we het gehad over hoe je extra geld kunt verdienen en sparen. Maar er zijn naturlijk nog veel meer manieren om te consuminderen. Wat geef jij bijvoorbeeld per jaar uit aan uiterlijke verzorging? Scheermesjes, een bezoekje aan de kapper, een stukje zeep, ongemerkt gaat hier een groot deel van je uitgaven naartoe. En laten we eerlijk zijn, we vinden het allemaal heerlijk om onzelf af en toe te verwennen. Een aantal tips heb ik al eerder gegeven in de serie budget- en bespaartips. Zoals bijvoorbeeld het openknippen van tubes waarvan je denkt dat ze leeg zijn en het aanvragen van proefmonsters. Maar je kunt veel meer geld besparen op je verzorgingsproducten en uiterlijke verzorging, zonder dat je het merkt. Hoe? Lees snel mijn tips in Budget- en bespaartips #8 Verzorgingsproducten

Model
Een vriend van mij deed een kappersopleiding. Elke maandag had hij een model nodig en regelmatig ging ik met hem mee. Mijn haar werd geknipt, gewassen, gefohned en geverfd. En daar hoefde ik niets voor te betalen. Ik hielp hem en ging de deur uit met een nieuwe coupè. Behalve mensen die een kappersopleiding volgen zijn er bijvoorbeeld ook schoonheidsspecialisten, nagelstylisten etc. die vaak een model nodig hebben. En je hoeft heus niet bang te zijn dat er iets misgaat want er zijn altijd professionals bij die alles tot in de puntjes in de gaten te houden. Studenten zitten er namelijk om te leren en niet om iemand met scheef haar of half gelakte nagels de deur uit te sturen! Vaak staan er oproepjes op marktplaats, maar ook in de lokale krant wordt er vaak om een model gevraagd.

Aanbiedingen
Echt serieus, houdt de aanbiedingen in de gaten. Bij de Etos en de Kruidvat zijn er heel vaak acties waarmee je heel veel geld kunt besparen. Vaak zijn dit 1+1 of 2+1 gratis, 50% korting actie`s of krijg je er een ander gratis product bij. En meestal geldt dit voor bekende merken zoals Nivea, Andrelon en Dove. Als je een aanbieding meteen een paar keer inkoopt kun je een tijdje vooruit en heb je een of meerdere producten `gratis`. Neem ook even de tijd om de aanbieding goed te bekijken en doe het nodige rekenwerk. Soms wordt een `tweede product gratis` namelijk als 50% kassakorting verrekent. Als je dan een product van 30 euro en een product van 10 koopt betaal je uiteindelijk maar 20 euro. Wees slim!

Action, Big Bazar en andere Eurowinkels
Ik moet eerlijk zeggen dat ik er zelf geen grote fan van ben omdat het de kleine ondernemers kapot maakt, maar bij bijvoorbeeld de Action heb je veel A-merken voor fijne prijzen. Doordat zij veel en groot `over-voorraad` inkopen -vaak internationaal, vandaar vaak de buitenlandse producten- kunnen zij dit voor veel lagere prijzen aanbieden dan andere ketens en/of lokale ondernemers. Vaak zijn dit gewoon A-merken en van goede kwaliteit. Anders zouden ze uiteraard niet eens verkocht mogen worden.

Zelf maken
Heel veel verzorgingsproducten kun je natuurlijk ook gewoon zelf maken. En dit heeft nog veel verschillende voordelen ook. Want behalve dat je bespaart, zijn deze producten vaak nog een stuk beter voor je huid, haar en het milieu omdat er geen of weinig chemische toevoegingen in verwerkt zijn. Kijk bijvoorbeeld eens op de blog Uit mijn keukentje. Deze blog is van Ilse; een moeder van twee schattige zoontjes en zij experimenteert graag in de keuken. Niet alleen met voedsel, maar ze maakt bijvoorbeeld ook zelf deodorant en zeep.

Behalve verzorgingsproducten kun je uiteraard ook zelf make-up maken. Maak bijvoorbeeld van je oude lipsticks een nieuwe lipstick in een kleur die niemand heeft! Je hebt hier eigenlijk alleen maar oude lipsticks voor nodig die je omsmelt en samenvoegt tot je de gewenste kleur hebt. Daarna giet je het in een huls of afsluitbaar bakje en klaar is je costumized lipstick! Op internet zijn heel veel DIY`s te vinden om zelf make-up te maken en het is nog harstikke leuk om te doen ook!

Baking Soda
Zorg dat je baking soda in huis hebt. Dit wondermiddel is goed voor zoveel dingen. Meng baking soda met water tot een zalfje/papje en je hebt een anti-jeukmiddel. Of meng een klein beetje baking soda met veel en koud water in een plantenspuit en je hebt een aftersun. Een theepel baking soda in een glaswater en je hebt mondspoeling (baking soda vermindert geurtjes) doe er een beetje zout bij en het helpt je keelpijn te verzachten. Maak er deodorant mee, neem er een voetenbad mee, shampoo, cleanser, zeep, scrub, badschuim, je kan het allemaal maken met baking soda. En het mooiste is dat baking soda echt geen drol kost!

Heb jij nog meer tips om te besparen op uiterlijke verzorging? Bekijk ook:

Budget- en bespaartips #1 Zuinig leven | Budget- en bespaartips #2 Eten | Budget- en bespaartips #3 Boodschappen | | Budget- en bespaartips #5 In huis | A life lessons Budgettips deel #6 Energie | Budget- en bespaartips #7 Water

Facebook Comments

comments

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge