Must See This #60 Suite Française (2014)

Iedere week plaats ik een recensie van een film of serie online waarvan ik vind dat je ze moet hebben gezien. Sommige films of serieus zullen al wat oud -of heel oud- zijn, sommige zullen nieuw zijn. Sommige zullen een geweldig verhaal vertellen, andere zullen simpelweg prachtig gefilmd zijn. Sommige zullen ontzettend flauw zijn, andere films of series zullen alleen maar actie en geweld bevatten. I don`t care as long as it is good. Dat je het weet. Schroom vooral niet om je ongezouten mening te delen en te laten weten wat jij van mijn keuze`s vind of om goede films te recommanderen. Voor vandaag: Must See This #60 Suite Française (2014)

Suite Française
Suite Française is een romantische oorlogsfilm, geregisseerd door Saul Dibb. De film is gebasseerd op de gelijknamige roman van Irène Némirovsky, die het boek tijdens de tweede wereldoorlog schreef. In 1942 werd zij opgepakt en ze heeft de roman daarom nooit kunnen voltooien.

suite francaise

In Suite Française wordt het kleine dorpje Bussy in bezetting genomen door het Duitse leger. De dorpelingen zitten niet bepaald op de vijand te wachten, maar hebben maar weinig in te brengen en voorzien te militairen van onderdak. Lucile woont samen met haar rijke schoonmoeder Angellier, terwijl haar man in dienst is. Samen bieden zij onderdak aan officier Bruno. Bruno is een stuk beleefder, meelevender en aardiger dan zijn militaire collega`s en langzaam maar zeker bouwt Lucile een band met hem op. Dit is tot grote ergenis van haar schoonmoeder, die het Duitste leger wèl als vijand blijft zien. Lucile is echter niet de enige dorpeling die romantische gevoelens ontwikkeld voor een van de militairen. Maar als er zich een vervelende situatie afspeelt zal Lucile moeten kiezen.

Suite Française is een verfrissende film over de tweede wereldoorlog. De film laat zien dat niet alle Duitse millitairen slecht en hypocriet zijn, maar dat ook zij wel degelijke gevoelens en moeilijke periodes hebben. Toch had er van mij iets meer oorlog en geweld in de film gemogen, dit ontbrak mijn inziens wel degelijk en af en toe had ik het gevoel dat ik naar een romantisch sprookje zat te kijken. Ik vond het ook erg jammer dat er maar weinig `Frans` in de film voorkwam. Ik snap dat door een film Engelstalig te maken er een groter publiek wordt bereikt, maar waar de militairen vaak Duits spraken en er overal Duitse pamfletten hingen, was er behalve het decor werkelijk niets Frans aan de film. Een tegenvaller! De acteerprestaties waren goed, de muziek was prachtig en het decor was adembenemend. Het verhaal was iets zoetsappig, desondanks heel goed en verfrissend. Het had allemaal iets rauwer gemogen, maar het was een prachtige film en absoluut het zien waard. De film heeft een vreemd, maar mooi einde. Net zoals Irène Némirovsky haar roman niet heeft kunnen afmaken, stopt ook de film abrupt. Met een prachtige ondertiteling.

Ken jij de boeken van Irène Némirovsky?

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge