TAG: Mag ik ff zeiken?

Mag ik ff zeiken? Gewoon omdat het af en toe heerlijk is om te zeuren en klagen. Ook al gaat het over iets stoms of een nog zo onbenullig iets, het lucht nu eenmaal ontzettend op als je even lekker negatief kunt zijn en al je frustraties eruit kunt gooien. En het is nu eenmaal niet leuk om altijd maar positief en blij te zijn. Zo werkt het leven nu eenmaal niet. De TAG: Mag ik ff zeiken? is bedacht door Mariska. Het is zeiken met een knipoog, dat wel. Gewoon over alledaagse dingetjes en kleine irritaties die heus niet het einde van de wereld betekenen. Een tag die mij op het lijf geschreven is en ik met veel plezier heb ingevuld. Onderaan staan alle vragen nog eens overzichtelijk op een rijtje, zodat je de tag ook zelf makkelijk kunt invullen.

1. Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?
Aan domme en oppervlakkige mensen. Al geloof ik niet dat domme mensen echt bestaan. Ik bedoel meer het soort mensen dat gewoon te lui is om na te denken, open te staan voor de mening van een ander of voor iets wat ze niet kennen en altijd maar gelijk wilt hebben, zelfs als ze dat duidelijk niet hebben. Mensen die zich serieus alleen maar met materialistische dingen bezighouden vind ik ook zeer vervelend, maar zij vallen ook onder het soort domme mensen vind ik. Ik erger me ook aan mensen die zich beter voelen dan een ander en uit de hoogte doen.

2. Wat vind jij nou echt gigantisch irritant in het verkeer?
Voetgangers in Istanbul. Ik loop niet snel, absoluut niet zelfs, maar hier in Istanbul is het toch wel heel dramatisch hoor. Man, wat zijn ze langzaam. Ik vind jongens die zichzelf uitsloven op scooters en motors ook gigantisch irritant. Doe toch ff normaal! Heel soms hoop ik stiekem dat ze vallen, al meen ik dat eigenlijk niet echt. Ik vind het gewoon zo ontzettend dom en gevaarlijk.

3. Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel?
Champignons. Gadverdamme, wat vind ik dat ontzettend vies zeg.

4. Waar wil je op dit moment over zeuren?
Over onze huisgenoot. Ik kan haar echt niet uitstaan en ze drijft me echt tot waanzin. Kind, ga eens iets doen met je leven. Ze voelt zich beter en slimmer dan iedereen op deze wereld, maar stelt absurde vragen. Ze noemde mij zelfs dom omdat ik niet wist dat Turkije aan Pakistan grenst. Ja, echt. Ik vraag me af welke wereldkaart zij gebruikt, maar dat terzijde. Ze had de eerste dag op haar uni al ruzie dus nu klaagt ze aan een stuk door over het leven en de mensen hier. Echter presteert ze het om in deze wereldstad met een bevolking van miljoenen inwoners de deur niet uit te komen -gewoon echt niet, ze gaat alleen drie keer per week twee uurtje naar haar uni- en geen enkel sociaal contact te kunnen vinden, dus mijn inziens heeft ze niet eens iets om over te kunnen klagen. Ze is ook ontzettend afhankelijk en als ik haar zeg dat ik aan het werk ben blijft ze gewoon doorpraten over haar make-up. Soms staat ze zelfs voor de badkamerdeur als ik aan het douchen ben. Daarnaast gebruikt ons appartement alsof ze in een hotel logeert. Zelfs toiletpapier kopen en stofzuigen vind ze niet nodig. Ik weet überhaupt niet wat ze hier doet. Het liefst had ik haar twee maanden geleden al op straat gezet, maar helaas. Huisgenootjes kunnen heel leuk en leerzaam zijn, soms een beetje raar of vreemd en bij uitzondering gewoon echt verschrikkelijk. Zo verschrikkelijk dat je uit principe toiletpapier en etenswaren op je kamer verstopt. BAH.

5. Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?
Ehm.. geen idee. Ik ken geen artiest goed genoeg om er echt een mening over te vormen. Gordon vind ik niet zo leuk. En Albert van der Linde heeft een irritante stem.

6. Wat vind je de rottigste klusjes in huis?
Strijken vind ik ontzettend saai en een verspilling van mijn tijd. De badkamer schoonmaken vind ik echt ontzettend vies om te doen en dweilen vind ik gewoon zo inspannend en teleurstellend, dat ik het bijna haat. Ik ben er echt slecht in en de vloeren worden nooit zo blinkend als zou moeten.

7. Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer weg klikt?
Over het algemeen klik ik niet een blog direct weg, maar als ik geen klik heb met een blog dan kom ik er natuurlijk niet meer terug.

8. Welk tv programma vind je echt verschrikkelijk?
Ik kijk geen televisie, ik vind de eindeloze reclames om de vijf minuten namelijk zo irritant dat ik gewoon lekker series en films online kijk. Edit: ik vind reality series wel echt stom trouwens.

9. Aan welk make-up product heb je een hekel?
Haha, wat een grappige vraag. Ik heb aan geen enkel make-up product een hekel.

10. Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?
Ik geloof dat ik dat bij vraag vier wel even lekker heb gedaan. Dat heeft trouwens ook wel goed opgelucht hoor, al had ik ook nog wel even door kunnen gaan. Misschien moet ik maar een artikel aan huisgenoten wijden, kan ik nog even doorzeuren onder het mom van tips geven bijvoorbeeld. Voor nu is het wel weer even genoeg geweest.

Waar erger jij jezelf vandaag aan?

De vragen
1. Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?
2. Wat vind jij nou echt gigantisch irritant in het verkeer?
3. Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel?
4. Waar wil je op dit moment over zeuren?
5. Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?
6. Wat vind je de rottigste klusjes in huis?
7. Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer weg klikt?
8. Welk tv programma vind je echt verschrikkelijk?
9. Aan welk make-up product heb je een hekel?
10. Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge