Egyptische Bazaar (Misir Çarsisi)

De Egyptische Bazaar in Eminönü is een van de oudste overdekte markten van Istanbul. De bazaar staat ook wel bekend als de kruidenbazaar of Misir Çarsisi. De markt heeft haar naam te danken aan de kruiden kruiden en specerijen die vanuit India via Egypte naar Istanbul werden verscheept.

Egyptische Bazaar Istanbul

De Egyptische Bazaar werd in de 17de eeuw gebouwd en is ontworpen door Mimar Kasım, de toenmalige hoofdarchitect van het Ottomaanse Rijk, die het jaar voor de opening is overleden. De opbrengsten kwamen ten goede aan de filantropische instellingen van de nieuwe moskee (Yeni Cami).

Misir Çarsisi

De kruidenmarkt is opgebouwd in een L-vorm en is vele malen kleiner, maar volgens mij tien keer drukker dan de beroemde Grote bazaar. Er lopen hier letterlijk op iedere moment van de dag duizenden mensen, het is er altijd druk. Zowel met toeristen als lokale bewoners die hier regelmatig specerijen groot inslaan.

Kruidenbazaar

In de 17de eeuw werden hier voornamelijk kruiden, specerijen en middeltjes tegen allerlei ziektes en kwalen verkocht, maar tegenwoordig vind je er naar kruiden ook thee, noten, zoetigheden, olijfolie en sieraden,- en souvenirwinkeltjes. Ook vind je er natuurlijke sponzen, hamamproducten en handgemaakte zeep.

Misir Çarsisi Istanbul

De Kruidenbazaar bestaat uit zesentachtig winkeltjes in het gebouw zelf. Naast het gebouw is er aan de ene zijde een planten,- en dierenmarkt en aan de andere zijde een levensmiddelenmarkt waar onder andere vis, kaas, noten, kruiden en typische zoetigheden zoals baklava en lokum worden verkocht.

Winkel Kruidenbazaar

De Egyptische bazaar is van maandag tot en met donderdag geopend van 9.00 uur tot 19.00 uur en op zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De bazaar is geleden in Eminönü, naast de Yeni Moskee en absoluut een bezoekje waard tijdens een verblijf in Istanbul.

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge