Zomervakantie: Glamping in Europa!

De zomer komt langzaam maar zeker in zicht. Ik zou echt heel graag op vakantie willen. Het liefst wil ik voor langere tijd op “blind date” met de wereld. Hup, rugzak inpakken en de wereld over reizen. Het lijkt me heerlijk om het avontuur op te zoeken. Expeditie Robinson lijkt me ook al zo`n gaaf programma om aan mee te doen. Overleven op een onbewoond eiland. Of in de jungle ofzo. Echt gaaf. Maar ik weet niet of ik dat ook kan hoor, gewoon met alleen maar een rugzakje de wereld over. Het lijkt me zo ontzettend primitief en volgens mij verlang ik na twee weken al een luxe hotelkamer met een jacuzzi, prachtig uitzicht over het strand en mijn make-up uitgestald in de badkamer.. Ja, ik moet gewoon de wereld met mijn koffers bereizen. En hoewel ik die luxe hotelkamer graag afwissel met een tentje onder de sterrenhemel in de woestijn, heb ik nu helaas helemaal geen budget voor al die avonturen in mijn hoofd.

Glamperen

Glamping is voor mij denk ik de beste oplossing. Dit is een vorm van luxe kamperen. Je verblijft gewoon op een camping, maar slaapt in een houten chalet of ingerichte tent, met de luxe en het comfort van een hotel. Je hebt vaak gewoon een eigen keuken en badkamer, maar soms ook zelfs een jacuzzi op je veranda of een hemelbed met dakraam zodat je eindeloos naar de sterren kunt kijken.

Camping Glamperen Europa

In augustus hebben wij een bruiloft in Slovenië en ik zou dit echt heel graag met een paar dagen Italië of Kroatië willen combineren. Op dit moment ben ik een beetje aan het kijken naar de mogelijkheden, maar het is allemaal echt ontzettend duur tijdens deze periode. Op lux-camp hebben ze best een groot aanbod aan glamour campings waar ik mezelf echt wel zie verblijven. Camping Tenuta Primero in Italië lijkt me bijvoorbeeld wel wat. De stacaravan is prachtig gelegen in het bos, op loopafstand van het strand en de keuken is zelfs ingericht met een vaatwasser. In Kroatië worden er ook een aantal safaritenten aangeboden. Dit lijkt me stiekem ook wel heel leuk hoor; een luxe tent met buitenkeuken aan het strand. Ik ben er nog niet helemaal uit wat we deze zomer gaan doen, maar de kans is groot dat ik dit jaar kies voor glamping in Europa!

Wat zijn jouw plannen voor aanstaande zomervakantie?

Facebook Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge